Cestujeme dementne aneb dotazy z FB
Deny, to byste museli letět do toho Karibiku třeba z Japonska nebo Austrálie, aby tam bylo o den míň. Pokud jste letěli z Evropy, doletěli jste stejný den o několik hodin později, např. o 4 h. později po letu trvajícím 9 h.
Zkoumal jem teď tu Hawaii. Dva dny si s tim hraju, ležím v tom, v tý fázi hlavně matrix a Google flights. A jak tam maj týden pošahaně od neděle, říkám si svátky 01. a 08.05. druhý zprava, takže v sobotu, tj. je jedno, který týdny na to vyberu, ušetřená dovča nebude, a směřoval jsem to na konec dubna. Třetí den už to proháním skyscannerama, a tam najednou vidím 01. a 08.05. třetí zprava. Pátek. Takže všechno překopat, abych zjistil, že většina zajímavých kombinací na návrat po těch svátcích už byla pryč (resp. jen phantom availability v matrixu). Stálo to zhruba den práce vniveč a horší kombo letů. A nadávání na smysluplný datumový systémy Amíků...
já odmítám jakékoliv lety v půlnoci a 5 minut před a po. Jednou jsem plánoval ještě celé dopoledne na Mallorce a my letěli chvíli po půlnoci, to byl teda problém AM/PM :D
Co se týká dešlích pobytů, teď Thasjko/Filipíny, tak to už si to píšu v excelu s datumama a časy aby mě to kdyžtak praštilo do oka.
Jednou se mi povedlo koupit letenky pro celou rodinu na víkend do Lisabonu v září, ale zpáteční let byl ne za 3 dny, ale za 3 měsíce. Nemám ponětí, jak se mi to povedlo, podezříval jsem rezervační systém Wizzair, ale kdo ví, třeba to byla nějak moje chyba.
Nicméně byl to Wizz, takže za pár dnů se posunuly časy tak, že to šlo stornovat.
Někdy v srpnu loňského roku jsem dělala rezervaci ubytka na 1.10. Po příchodu na hotel naší rezervaci recepční nemohla najít. Po dlouhém hledání jí tedy našla, byla na 1.10.2026 🤷😀 Naštěstí měli volný pokoj, který vyšel jen o dvě stovky dráž, než ten z chybné rezervace.
Libor_S napsal(a):Deny, to byste museli letět do toho Karibiku třeba z Japonska nebo Austrálie, aby tam bylo o den míň. Pokud jste letěli z Evropy, doletěli jste stejný den o několik hodin později, např. o 4 h. později po letu trvajícím 9 h.
Ano, přesně tak jsem to myslela. Když byl prostě celkový čas letů nějakých 17 hodin, nečekala jsem, že dorazíme ten samý den po poledni a automaticky jsem předpokládala, že dorazíme až druhý den, tedy jsem zabookovala ubytování o den později